JV TOV -16

Voor wie: jeugd van 12 tot 15 jaar/16 jaar


Eén keer in de 2 á 3 weken komen we bij elkaar op de donderdagavond. Meestal is dit op “de Zolder” van de schuur bij één van de jeugdleiders thuis. Hier hebben we een gezellig ruimte gecreëerd waar we als jeugd ongedwongen bij elkaar kunnen zijn. 

Iedere JV avond beginnen we met een inleiding, soms gemaakt door de leiding en soms door de jeugd zelf in elkaar gezet. De thema’s variëren maar gaan altijd in overleg met elkaar. Bij de inleiding maken we gebruik van een Bijbelgedeelte, filmpjes van het LCJ, CIP of ABC van het geloof. We verzinnen er vragen of stellingen en/of opdrachten bij en denken zo met elkaar na over Bijbelse en actuele onderwerpen.

Na de pauze doen we vaak een spel, een (sport)activiteit binnen of buiten of kletsen we gezellig met elkaar.

 

Actie: Ieder jaar proberen we een aantal acties te houden. Een jaarlijks terugkerende actie is de Autowas-actie. Alle gemeenteleden, belangstellende en dorpsgenoten kunnen dan hun auto brengen en deze wordt door onze jeugdleden grondig gewassen en/of uitgezogen. Na een bakje koffie op ons terrasje kan de auto schoon gepoetst weer opgehaald worden. Vaak combineren we deze actie met een bakactie, waarbij de jeugd een aantal lekkernijen bakt, die gekocht kunnen worden.

Het geld wat met deze acties opgehaald wordt is gedeeltelijk voor een goed doel en gedeeltelijk voor de clubkas.

 

We proberen als jeugdvereniging regelmatig een “Jij-daar” avond bij te wonen, en soms wordt er een spreker uitgenodigd die over een actueel onderwerp komt praten. Dit combineren we dan vaak met de andere jeugdverenigingen uit de gemeente.

 

Jeugdappel: Het LCJ -16 jeugdappel proberen we ieder seizoen te bezoeken.

 

Kamp: ieder seizoen proberen we een paar dagen op kamp te gaan. Deze dagen zijn vaak een combinatie van gezellig bij elkaar zijn, met elkaar zingen, lezen en bezig zijn rondom de Bijbel, sport en spel, bonte avond en kampvuur. Dit alles rondom een bepaald thema.

 

Contact persoon JV: Ingrid Verweij: 06-29378084.